In verband met de verspreiding van het Coronavirus zijn wij helaas genoodzaakt maatregelen te nemen. Dit houdt in dat…

  1. Wij ons hoofdgebouw en de stallen afsluiten voor bezoekers. Ook onze speeltuin is buiten gebruik. Verder is het terrein buiten begaanbaar.
  2. Wij onze vrijwilligers/stagiaires/medewerkers met ziekteklachten vragen thuis te blijven. Wij zullen voerdiensten gaan draaien en de dieren krijgen natuurlijk dagelijks de beste verzorging.
  3. Wij u verzoeken om thuis extra handen te wassen voorafgaand én na het bezoek aan de kinderboerderij.
  4. Wij u verzoeken in de elleboog te hoesten/niezen, papieren zakdoekjes gebruiken e.d.
  5. Wij u verzoeken bij lichte klachten van neusverkoudheid, hoesten, koorts het terrein niet te betreden.

Hoe nu verder?

Alle kinderboerderijen in Nederland zijn er op dit moment mee bezig: plannen maken om weer goed en verantwoord open te gaan.

Sommige boerderijen hebben al toestemming om onder voorwaarden weer publiek toe te laten, anderen moeten nog wat puntjes op de ‘i’ zetten en in sommige gevallen blijken er zoveel struikelblokken te zijn dat openstelling er nog even niet in zit.

Wij wachten op toestemming van de gemeente Zwolle om weer open te kunnen gaan. Achter de schermen is al veel werk verzet om dat op een verantwoorde manier, voor onze werknemers en bezoekers, mogelijk te maken. Het grootste deel van de boerderijen na 1 juni weer voorzichtig van start gaat. Dat is goed nieuws, maar roept op vragen op. Op welke manier onze kinderboerderij weer (gedeeltelijk) open kan, hangt o.a. af van de bereidheid van bezoekers zich te houden aan gestelde regels zoals het houden van anderhalve meter afstand.

Zodra we meer nieuws hebben, melden we dit op onze sociale media. Houd daarom FB en Instagram in de gaten. Wij hopen jullie snel weer te zien!