Laden Evenementen
Stoere buitendag (speciaal voor het basisonderwijs i.s.m. NMO)
Datum: 14 oktober

Ook in de herfst is buitenspelen leuk! De herfst is de tijd dat de bladeren van de bomen vallen, de kastanjes en eikels voor het oprapen liggen, egeltjes een overwinteringsnestje bouwen en de wind guur om je oren kan blazen. De herfst biedt uitdaging voor jong en oud. Met de Stoere Buitendag willen we kinderen en leerkrachten laten zien dat buitenspelen in de herfst heel leerzaam en leuk kan zijn. Ook willen we hen enthousiast maken voor de educatieve mogelijkheden op de wijkboerderijen.

Het stoere programma:
Het programma is voor alle leeftijden gelijk. De leerlingen doen alle drie de onderdelen in carrousel vorm. Een onderdeel duurt 30 minuten.

Buiten koken: we maken een soep met groente en kruiden uit de winter groente tuin en bakken broodjes boven het kampvuur.
Boerderijdieren in de herfst: we gaan op bezoek bij alle boerderijdieren op de wijkboerderij. Hoe zien de dieren er uit? Hebben ze al een wintervacht? Hoe voelt hun vacht eigenlijk? Wat eten de dieren? En hoe ziet hun poep er uit?
Herfst knutselen: We maken prachtige herfstknutsels van o.a. herfstbladeren, eikels en kastanjes en in het kader van Halloween een pompoenen lantaarn.

Meer info? Stuur een mail naar miranda@kinderboerderijenzwolle.nl