Kinderboerderij Eekhout

Op een steenworp afstand van de binnenstad van Zwolle ligt achter een poort die altijd open staat het knusse Park Eekhout. Het is de voormalige tuin van Villa Eekhout, gebouwd in 1860. In 1910 nam de gemeente het over en groeide het uit tot het bruisende stadspark zoals we het tegenwoordig kennen. Aan de niet te missen dierenweide staat de kleine kinderboerderij Eekhout. De afgelopen jaren is de populariteit toegenomen bij de buurtkinderen en gezinnen door heel Zwolle. De regelmatig georganiseerde en goedbezochte activiteiten hebben daar een groot aandeel in. Denk aan het Peuteruurtje waar de kleintjes tot 4 jaar een eerste ontmoeting krijgen met allerlei dieren die ze nooit van zo dichtbij hebben gezien. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er de Dierenclub. Neem een kijkje onder het kopje ‘Activiteiten’ op deze site voor uitgebreide informatie en foto’s van deze gezellige dagen. Buiten deze en andere activiteiten is de boerderij niet vrij toegankelijk. Wel lopen alle geiten, ezels, kippen en kalkoenen in de wei van kinderboerderij eekhout rond om bewonderd te worden en model te staan voor uw foto’s. Binnen is de stal gevuld met aaibare cavia’s en konijnen, voor ieder wat wils.

Help ons

Je kunt ons helpen door af en toe een hand uit de mouwen te steken als vrijwilliger. Door te doneren help je ons de stichting en de activiteiten te laten voortbestaan

Park Eekhout

Eekhout is een park in de stad Zwolle. Het park was oorspronkelijk de tuin van de villa Eekhout. Het park is in 1910 gekocht door de gemeente Zwolle.

Het park is in 2002 geheel aangepast, waardoor het park ‘groter’ lijkt. Het park wordt nu gebruikt voor verschillende activiteiten, door de Stichting van Freule Eekhout.

Het park ligt vlak buiten het oude centrum, aan de andere kant van de stadsgracht. Het wordt voornamelijk gebruikt om te wandelen en is daarom ook populair, het vier-na-drukst-bezochte park in de stad Zwolle.Het park is 2,3 hagroot.

In het park zijn verscheidene faciliteiten aanwezig, zoals een dierenweide, een fontein en verscheidene kunstwerken. Ook is het Indiëmonument gevestigd in dit park.

bron: wikipedia

Routebeschrijving Park Eekhout

Kinderboerderij Eekhout
Roopoort 1A
Park Eekhout,
Zwolle, Nederland