Over ons

Eind 2014 werd bekend gemaakt dat vanaf 1 januari 2015 de exploitaties van de dierenweides in Park Wezenlanden en Park Eekhout werd overgedragen aan Stichting Kinderboerderijen Zwolle. Het gemeentebestuur is op meerdere vlakken bezig activiteiten over te dragen aan partners in de stad, dit is daar een voorbeeld van. De stichting had de gehele lengte van 2015 om haar bestaansrecht te bewijzen.

Toen het pilotjaar bij de evaluatie geslaagd werd bevonden door de gemeente Zwolle, is per 1 januari 2016 Stichting Kinderboerderijen Zwolle de exploitant van desbetreffende dierenweides.

Missie

De missie van Stichting Kinderboerderijen Zwolle (SKZ) is een duidelijke: inwoners van de gemeente Zwolle op een ongedwongen en educatieve manier in contact brengen met dieren en de natuur.

Visie

Door middel van een educatief programma de doelgroepen kennis laten maken met landbouwhuisdieren en het leven op de boerderij. Het educatieve programma en de activiteiten van de kinderboerderij vullen elkaar aan. Hierbij staat het dierenwelzijn te allen tijde bovenaan.

Bestuur

Walter Dresscher, Voorzitter

Geert Hummelen, Bestuurslid

Hubert Dullemond, Bestuurslid

Geert Steenbeek, Bestuurslid

Rob van Tellingen, Secretaris

Heeft u affiniteit met dieren en natuur? Bent u sociaal en kan u goed samenwerken? Kom dan kennismaken met de bestuursleden! We zijn altijd op zoek naar Zwollenaren die ons bestuur willen versterken. Vul het contactformulier in voor meer informatie.

Duurzaamheid

De boerderijen van Stichting Kinderboerderijen Zwolle zijn allen duurzaam. We besteden op alle vlakken aandacht aan duurzaamheid. Dat betekent dat op ons terrein onder andere het afval scheiden en recyclen, een biologisch toilet (Park Eekhout) hebben.

Als mensen produceren we thuis en onderweg veel afval. Daar zijn wij als kinderboerderijen niet anders in. Maar veel van wat in de vuilnisbak eindigt, heeft nog een functie. Ze kunnen als grondstof dienen. Denk bijvoorbeeld aan: GFT, oud papier, glas, papier, plastic, metaal.

Wij scheiden ons afval. Op die manier zorgen we ervoor dat glas, papier, groente-, fruit- en tuinafval wordt hergebruikt. Zo zijn we als bedrijf goed voor het milieu. Dit alles wordt gedaan in samenwerking met ROVA.

Klacht?

Heeft u een klacht of verbetervoorstel? Dan kunt u dit kwijt op onze pagina voor klachten en verbetervoorstellen

Pagina voor klachten of verbetervoorstellen