Werken bij de kinderboerderij

Stage

Ben je nog op zoek naar een stageplek? Daar zijn onze kinderboerderijen ook uitermate geschikt voor. Een aangename stage in de buitenlucht. Stichting Kinderboerderijen Zwolle is dan ook een gecertifieerd leerbedrijf. Kijk voor meer informatie op https://www.s-bb.nl/, of neem contact met ons op.

Vacatures

Op dit moment zijn er geen vacatures.

Vrijwilligerswerk

Als u graag zou willen meehelpen op een van de kinderboerderijen in Zwolle bent u van harte welkom. Wij kunnen altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Dat zal gerealiseerd worden door middel van een Vrijwilligersovereenkomst. Daarvoor is een VOG (verklaring omtrent gedrag) verplicht. Deze is gratis te verkrijgen op https://www.gratisvog.nl

De werkzaamheden van een vrijwilliger kunnen bestaan uit: horeca, dierverzorging, tuinonderhoud, klein onderhoud, educatieve activiteiten.
Heeft u interesse? Stuur dan een mailtje door middel van het contactformulier.

Dagbesteding

Voor mensen met een psychische, verstandelijke of lichamelijke beperking biedt Stichting Kinderboerderijen Zwolle dagbesteding aan. Park Eekhout en Park Wezenlanden bieden daarvoor veel mogelijkheden met dieren, tuinen en overige activiteiten. Als je affiniteit hebt met dieren en graag buiten in de natuur aan het werk bent dan is dit perfect voor u. De dagbesteding wordt op kleine schaal uitgevoerd voor een beperkte aantal deelnemers. Deelnemers krijgen de kans om in een veilige omgeving op hun eigen tempo compleet zichzelf te zijn. Zo kunnen we samen met gediplomeerde begeleiding (sociaalpedagogisch hulpverleners) werken aan individuele doelen en zelfstandigheidstraining. Dat kan in de vorm van een kleine groep zijn of individuele begeleiding.

Als u beschikt over een persoonsgebonden budget (PGB) voor een dagbesteding kan je al deelnemen. Dat is ook mogelijk door middel van een overeenkomst met een zorginstelling. In het geval dat u Zorg in Natura (ZIN) heeft, kun u deze via het sociale wijkteam uit uw wijk om laten zetten naar een PGB.
Begeleiders zijn Hbo opgeleid en zeer ervaren.